tirsdag 17. januar 2012

Bilder fra Dhulikhel og Kami Gaun

Bøffelkalv i Kami Gaun
HAMU har i tre år støttet et prosjekt for å bedre levekårene i  dalitlandsbyen Kami Gaun. Prosjektet drives av SOCH Nepal, som har lagt ned mange timers frivillig arbeid med å bygge toaletter, anlegge vei, reparere vannledninger, undervise på skolen, starte kooperativ og forbedre landbruket. Det siste året har mye energi gått med til å lage vannbasseng for å lagre regnvann og dermed forlenge vekstsesongen for landbruket. Under følger noen bilder fra besøket den 12. januar. Dagen startet med besøk i distrikshovedstaden Dhulikhel hvor det ble arrangert en såkalt exposure visit for landsbyen. Dette var den siste av aktivitetene på planen for 2011. Ca. 50 landsbyboere fikk  foredrag og ble tatt med til de ulike statlige kontorene, som utviklingskontoret, helsemyndighetene, skolekontoret, politistasjonen, og de fikk også treffe den lokale representanten i den lovgivende forsamlingen. En mer fyldig rapport fra besøket kommer. I mellomtiden kan dere lese om første besøk i landsbyen her.

Landsbyboerne ankommer Dhulikhel med buss. SOCH og HAMU reiste fra Katmandu etter at landsbyboerne la ut, men kom allikevel fram først til tross for lengre vei. Det er god grusvei nesten helt fram til landsbyen, men de siste fem kilometrene tar grusen slutt....
To av de frivillige fra SOCH Youth
Dagen startet med et måltid, mens vi ventet på maten holdt SOCH foredrag i friluft. Over er T. N. Ghimire, visepresident i SOCH (og aktiv i Transparency International Nepal), i gang med et foredrag om korrupsjon og hva slags rettigheter vanlige folk har i møte med byråkrater.
Balbadur fra landsbyen har tatt ordet.
Full konsentrasjon
Ungene i landsbyen
Vannbasseng konstruert med plast for å lagre regnvann til å vanne jordene.Gjennom å ta vare på regnvann forlenges vekstsesongen og avlingene blir bedre. Dette gir igjen økte inntekter. Det er det siste året laget 78 slike basseng i landsbyen, hvert basseng rommer ca 10 000 liter vann. Arbeidet er gjort på dugnad, materialene er finansiert av HAMU.
Kvinner i Kami Gaun. Dama til venstre har vi truffet før, dere kjenner henne kanskje igjen fra de gamle bildene?
Hus i Kami Gaun. Tørking av mais på husveggen er typisk for Nepal. Legg merke til gresskaret!
Utsikt på vei hjem
Landsbyboerne har nå begynt med kommersiell griserøkt. Denne karen må desverre bli middag i nær framtid. Det er planer om å utvide til kommersiell melkefarming også.  
Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar