mandag 9. januar 2012

Regnvær i Kathmandu

Gårsdagens program: sjekke om bagasjen var kommet (niks), vandre litt i butikker, blogge/sende mail og ringe rundt for å gjøre avtaler. Ettermiddagen ble tilbragt på SOCH-kontoret (Society for Humanism Nepal) hvor jeg fikk en rask innføring i planene for det nye prosjektet deres (et prosjekt som skal gjennomføres i samarbeid med kvinnekommisjonen, og som skal ta for seg alle former for tradisjonell undetrykkelse av kvinner, både fra hinduistisk, buddhistisk og muslimsk tradisjon), deretter middag med deler av styret for SOCH.
Utsikten fra Le Bistro - Thamel


Dagens program: Sjekke bagasjen (den er i New Delhi, visstnok), sende sint klage til Qatar Airways, treffe PPR (protection of People's Rights) og høre om deres planer for å lage dokumentarfilm om hekseforfølgelser, deretter kort møte med SOCH ( de planlegger å starte en humanistskole beregnet på middelklassebarn, mao ikke særlig aktuell for HAMU-støtte), deretter hjem til Uttam som er leder for SOCH Nepal for å spise middag med ham og kona. Så da fikk jeg se  hvordan et middelklassepar i Nepal har det. Veldig rosa, men veldig fint....

Rajendra fra PPR med plakat om hekseforfølgelser. Overskriften sier "Heksekunst er bare overtro". Produksjonen er et resultat av fjorårets HAMU-prosjekt. Plakaten har vært distribuert til 1000 statlige kontorer, inkludert politistasjoner.

Dagen i dag har vært veldig kald, og det har regnet. Alle har klaget over været, og jeg ble iskald de timene jeg var hjemme hos Uttam og Upsara. De har ikke oppvarming hjemme, i likhet med de fleste andre, og siden strømmen er vekke 19 timer til dagen er det lite vits i å investere i en elektrisk ovn. Heldigvis har jeg investert i en flott, knall rosa fleece.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar