fredag 23. juli 2010

Fredag i Kampala - kaffe og sånt.

Fredag. Gunnar har hatt et kort møte med HALEA. Det var meningen at undertegnede skulle slutte seg til dem etter å ha sovet ut fått ordnet noen praktiske ting (veksle penger), men møtet ble avsluttet tidlig. HALEA - Humanist Association for Leadership and Accountability - driver med bevisstgjøring av ungdom gjennom møter og aktiviteter som fokuserer på ansvar for egne valg og egne rettigheter - ikke ulikt HEFs konfirmasjonskurs. De har visst hatt litt problemer med å få innpass i skoler med en gang lærerne begynte å skjønne at det ikke var en kristen organisasjon de hadde med å gjøre, men dersom de lykkes vil de bygget opp et unikt nettverk av ungdomskontakter som kan bli verdifulle for den ugandiske humanistbevegelsen i framtida. HAMU har gitt noe støtte til å drive lederopplæring og debattmøter for ungdom. De skal ha et stort debattmøte i morgen (lørdag) med over 60 deltakere, som er noe av grunnen til at møtet i dag ble så kort - de hadde det rett og slett for travelt med alt som skulle bli organisert. Gunnar deltar på møtet mens Sara skal treffe Betty fra UHESWO - Ugandan Humanist Effort to save Women - og besøke et av prosjektene deres.

HALEAs frivillige er ambisiøse - noen av dem har annonsert at de stiller tkil parlamentsvalget i 2011 for å være med og jobbe mot nedbrytende lover som den såkalt "anti-gay bill". Det er ike tvil om at de er ambisiøse også når det gjelder den type prosjekt de har valgt. Det store spørsmålet nå er hvordan man skal måle hva som er oppnådd - holdningsskapende arbeid er jo ikke lett å måle, i hvert fall ikke når man driver i et så beskjedent omfang som her. HALEA har fått ca. 50 000 til sammen i støtte fra HAMU.

Ellers viste Gunnar meg en liten oase for oss koffeinvrak - 1000 Cups of Coffee. det er en viss sannsynlighet for at vi setter opp vårt midlertidige HAMU-kontor der så lenge vi er i Kampala.

1 kommentar:

  1. Kuult med blogg fra reisene deres! Så blir det lettere for oss andre å følge med. Lykke til videre med arbeidet i uganda. Even :-)

    SvarSlett